05.04.2017 14:02

Locadia: "Kunnen ons niks meer veroorloven"

Jürgen Locadia schreeuwt het uit tijdens het competitieduel Sparta Rotterdam - PSV (01-04-2017).
Jürgen Locadia schreeuwt het uit tijdens het competitieduel Sparta Rotterdam - PSV (01-04-2017).

Jürgen Locadia weet dat PSV zich niks meer kan veroorloven en richt zich in eerste instantie op de tweede plaats, maar de aanvaller van PSV - die onlangs terugkeerde na lang blessureleed - heeft het kampioenschap nog niet helemaal uit zijn hoofd gezet.

"Wij moeten ons nu vol op de tweede plek richten en als er nog meer te halen is, zien we het vanzelf", vertelt de spits annex linksbuiten aan het Algemeen Dagblad. "Het gaat er voor ons om dat we zelf winnen en dat is al moeilijk genoeg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. We kunnen ons sinds de winterstop niks meer veroorloven en we hebben ervaring met deze situatie omdat het vorig jaar net zo was. Elke week moest er gewonnen worden en ondertussen was het hopen dat een concurrent een steek laat vallen. Er is geen andere keuze."

Locadia kreeg afgelopen weekend voor het eerst na lang blessureleed weer een basisplaats bij PSV en was gelijk verantwoordelijk voor de 0-1 tijdens het met 0-2 gewonnen duel met Sparta Rotterdam. Of hij donderdagavond tegen FC Twente opnieuw in de basis staat is onduidelijk. "Ik weet het nog niet", vervolgt Locadia. "Die periode aan de kant heeft zeven maanden geduurd en ik laat de beslissing gewoon bij de coach. Als voetballer zeg je nooit nee, maar het kan zijn dat de trainer er rekening mee houdt dat ik nu nog maar één keer negentig minuten bij Jong PSV in de benen heb. Stelt hij me op, dan ga ik absoluut proberen het nog beter in te vullen dan zaterdag."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner