05.04.2017 15:46

Cocu gaat met PSV vol voor tweede plaats

PSV-trainer Phillip Cocu staat langs de lijn tijdens het competitieduel Sparta Rotterdam - PSV (01-04-2017).
PSV-trainer Phillip Cocu staat langs de lijn tijdens het competitieduel Sparta Rotterdam - PSV (01-04-2017).

PSV heeft vooralsnog een achterstand van vijf punten op koploper Feyenoord en richt zich in eerste instantie alleen op Ajax. De Amsterdammers staan tweede en hebben een voorsprong van twee punten op de Eindhovenaren.

De Eindhovenaren spelen op 23 april in eigen huis tegen Ajax en kunnen dus op eigen kracht de tweede plaats halen. Desondanks is PSV het kampioenschap nog niet vergeten. "Maar in eerste instantie blijven we ons richten op Ajax", zei PSV-trainer Phillip Cocu tijdens de persconferentie in aanloop naar het competitieduel met FC Twente. "Zij staan direct boven ons. De tweede plaats hebben we in eigen hand."

PSV heeft momenteel een fitte selectie, waardoor Cocu keuzes moet maken. "Ik vind dat heel veel spelers het verdienen om te spelen, maar dit zijn de wetten van het topvoetbal. Op een aantal plaatsen zit er weinig verschil tussen de spelers. Wij kijken daarom iedere wedstrijd welk team het beste opgewassen is tegen de aanstaande tegenstander."

Donderdagavond gaat PSV op bezoek in Enschede bij FC Twente. "Ze doen het goed", vervolgt de oefenmeester van de Eindhovenaren. "Verrassend misschien wel, gezien alle perikelen die Twente de afgelopen jaren hebben parten gespeeld. Ze maken op mij een volwassen indruk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner