05.04.2017 21:45

Kuyt maakt jubileumtreffer tegen Go Ahead

Dirk Kuyt heeft woensdag weer een mijlpaal bereikt. De 36-jarige aanvoerder van Feyenoord maakte in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles zijn 150e doelpunt in de eredivisie. Het betekende zijn 99e in het shirt van de Rotterdamse club, de eerste 51 maakte Kuijt voor FC Utrecht.

De Katwijker liet tussen 2003 en 2006 voor Feyenoord 71 competitiedoelpunten aantekenen. De onvermoeibare Kuyt keerde in de zomer van 2015 terug in Rotterdam, na succesvolle jaren bij Liverpool en Fenerbahçe. Vorig seizoen maakte de aanvoerder van Feyenoord negentien doelpunten in de eredivisie, zijn jubileumtreffer woensdag tegen Go Ahead was zijn negende van dit seizoen.

De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst was in de eerste helft bijzonder goed op dreef en ging rusten met een voorsprong van 5-0. Feyenoord maakte op 22 december 1985 tegen AZ voor het laatst zoveel doelpunten in de eerste 45 minuten. Toen stond het bij rust zelfs 6-0 en won de thuisclub uiteindelijk met 8-0, zocht databureau Gracenote uit.