05.04.2017 23:58

Ruime winst stelt Van Bronckhorst tevreden

Trainer Giovanni van Bronckhorst looft de manier waarop Feyenoord zich woensdag revancheerde voor de verloren Klassieker van drie dagen eerder tegen Ajax. "Het enige antwoord dat je na zo'n wedstrijd kan geven, is de volgende winnen. Dat hebben we op zeer overtuigende wijze gedaan", zei Van Bronckhorst na het doelpuntenfestijn in De Kuip tegen Go Ahead Eagles (8-0). "In het verleden bleven we vaak te lang hangen in teleurstellingen, maar nu kunnen we de knop snel omzetten en doorgaan."

Gezien het scoreverloop kon Van Bronckhorst al vroeg in de tweede helft wat basiskrachten rust gaan geven, onder wie Eljero Elia die na een maand afwezigheid zijn rentree vierde met een scherp optreden én een doelpunt. "Ik ben er uit voorzorg uit gegaan, zodat ik ook zondag tegen PEC Zwolle weer fris ben", zei Elia.

Van Bronckhorst verwacht zondag op het kunstgras in Zwolle weer te kunnen beschikken over spits Nicolai Jørgensen. "Hij heeft grote stappen gemaakt in zijn herstel. Als dat zo doorzet, moet Nicolai klaar zijn voor zondag", zei de trainer over zijn topschutter.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner