06.04.2017 09:15

Van Aanholt doet opmerkelijke onthulling

Patrick van Aanholt zoekt afspeelmogelijkheden tijdens het competitieduel West Bromwich Albion - Crystal Palace (04-03-2017).
Patrick van Aanholt zoekt afspeelmogelijkheden tijdens het competitieduel West Bromwich Albion - Crystal Palace (04-03-2017).

Patrick van Aanholt heeft een opmerkelijke onthulling gedaan over zijn periode bij Vitesse. Chelsea regelde volgens de linksback een basisplaats voor hem in Arnhem tijdens zijn verhuurperiode.

Vitesse huurde Van Aanholt vanaf januari 2012 tot de zomer van 2014 van Chelsea. "Ik zou eigenlijk naar FC Twente gaan, ik was bijna rond", vertelt de verdediger van Crystal Palace aan Voetbal International. "Maar Vitesse-eigenaar Merab Jordania zei tegen Roman Abramovich: 'Ik wil Patrick hier hebben'. En toen belde technisch directeur Michael Emenalo mij op met de mededeling dat ik naar Arnhem moest."

Van Aanholt kreeg tegen NEC en PSV niet gelijk een basisplaats bij Vitesse. "Ik werd helemaal gek. Toen belde ik gelijk naar Chelsea, en herinnerde hen aan het gesprek dat ik eerder voerde. Ik zei: 'Ik moest per se naar Vitesse en ik speel niet eens. Dus zorg er maar voor dat ik ga spelen'", aldus Van Aanholt, die vervolgens regelmatig in het basiselftal stond.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner