07.04.2017 09:06

Willems en Zoet zien titelkansen enorm slinken

Jetro Willems deed na het gelijkspel bij FC Twente (2-2) niet veel moeite om de teleurstelling te verbergen. De gelijkmaker werd diep in blessuretijd gemaakt door Bersant Celina. De linksback acht het kampioenschap voor PSV als irreëel.

"Je weet dat je in de tweede seizoenshelft geen punten mag laten liggen. Niet eens gelijk mag spelen", stelt de verdediger in gesprek met FOX Sports. "In de laatste minuut scoren ze dan alsnog en dan weet je dat je niks terug kan doen. Op zo'n manier ook... In dit soort wedstrijden staat hun publiek erachter en zetten zij honderd procent druk. Dan moet je de bal gewoon wegschieten. Zo'n wedstrijd moet je zakelijk uitspelen als PSV zijnde en met onze ervaring."

PSV compleet uitsluiten van de titel gaat Willems nog wat ver, maar de kansen zijn flink afgenomen. "Ik weet ook niet wat ik moet zeggen. Dit is heel zuur. Ik vraag mezelf ook af waar je nog in moet geloven. Dat antwoord heb ik nog niet. Vorige week praatte iedereen nog over dat het allemaal nog kan. Maar laten wij maar niet naar de toekomst kijken. Pas als we het weer in eigen hand hebben, moet je dat doen. Ik weet niet wat nu nog reëel is."

Ook doelman Zoet wil nog niet te ver op de zaken vooruit lopen. "Nu zijn er wel twee teams boven ons uitgelopen. Wij moesten tot het einde alles winnen. Om nu net na de wedstrijd allemaal conclusies te trekken, vind ik te vroeg. Maar dit is wel heel stom puntenverlies."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner