07.04.2017 09:22

Van Polen: "Ik stond nog niet niet te juichen"

Nicolai Brock-Madsen (l.) krijgt een aardige kopkans, maar de Deen weet het doel niet te vinden. Ard van Peppen (r.) verschalkt hij wel. (06-04-2017)
Nicolai Brock-Madsen (l.) krijgt een aardige kopkans, maar de Deen weet het doel niet te vinden. Ard van Peppen (r.) verschalkt hij wel. (06-04-2017)

Bram van Polen keerde donderdagavond terug naar Zwolle vol ongeloof na de nederlaag bij Roda JC (2-1). De aanvoerder van PEC Zwolle zag zijn ploeggenoot kans op kans missen. In de slotfase kreeg het de deksel op de neus.

"Het is ongelooflijk dat we in zo'n wedstrijd van deze ploeg verliezen", laat de rechtsback weten in gesprek met De Stentor. "Ik stond nog niet niet te juichen, maar telde ze al wel. Het is ongekend. Ik heb zelden zulke grote kansen gezien", doelde de mandekker op de stormvloed aan kansen. Vooral de misser van Queensy Menig was onvoorstelbaar.

Ook trainer Ron Jans weet dat de nederlaag tegen de Limburgers te danken is aan de slechte afronding van zijn pupillen. "Deze uitslag past totaal niet bij deze wedstrijd. Dat kunnen we alleen onszelf verwijten. Ik ben verbijsterd. Dit heeft met effectiviteit te maken. We moeten onszelf belonen, Roda JC was zó veel minder dan wij, maar dat doen we niet. Dit heb ik als trainer nog niet vaak meegemaakt."

Door het verlies komt Roda JC, dat zich in de gevarenzone bevindt, dichterbij. Het staat nu op vijf punten van PEC Zwolle. Echter is Jans niet bang dat zijn ploeg nog zover terugzakt. "Wij zullen niet meer in de problemen komen. Daarvoor zijn we te goed. We pakken heus onze punten nog wel, maar het dit verlies dreigt het seizoen wel als een nachtkaars uit te gaan en dat is zonde. We hadden nog mee kunnen doen voor plaats negen,maar dat kunnen we nu wel uit ons hoofd zetten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner