07.04.2017 10:57

Directie Roda: "Yannis geniet het vertrouwen"

Yannis Anastasiou begeeft zich aan de zijlijn om zijn manschappen aan te sturen tegen PEC Zwolle. (06-04-2017)
Yannis Anastasiou begeeft zich aan de zijlijn om zijn manschappen aan te sturen tegen PEC Zwolle. (06-04-2017)

De clubleiding van Roda JC staat volledig achter trainer Yannis Anastasiou. Dat laat de club weten middels woorden van algemeen directeur Wim Collard. "Ik hoop dat hij kan laten zien waarom hij die steun verdient."

De algemeen directeur van de ploeg uit Kerkrade laat dat weten in gesprek met FOX Sports. Echter, Roda JC staat nog altijd onder hevige druk. De club bevindt zich, ondanks de 2-1 winst tegen PEC Zwolle, nog steeds in de gevarenzone. Het staat op plaats zestien, op twee punten van Sparta Rotterdam, NEC en ADO Den Haag. Roda JC sloot met de winst op de Zwollenaren daarom een roerige week goed af. De clubleiding ontsloeg namelijk een paar dagen geleden technisch directeur Ton Caanen.

"Ik heb altijd geleerd dat als de directie de 'volledige steun' uitspreekt in een trainer, hij zich dan zorgen moet maken", vervolgt de algemeen directeur. Roda JC maakte echter een totaal andere beslissing, in het voordeel van Anastasiou dus. "Het is gebruikelijk dat je eerst de trainer wegstuurt, dan pas andere mensen. Wij hebben daarin een andere keuze gemaakt. Yannis geniet het vertrouwen van de directie, de raad van commissarissen en de spelers."

De club vindt het te kort dag om nu nog een nieuwe trainer aan te stellen. "Als je nu een trainer haalt, is dat voor vier of vijf wedstrijden. Voordat hij de voornamen van de spelers kent, is de competitie voorbij. Met deze technische staf moet je ze de kans geven om de klus te klaren. Garandeer jij maar dat het met een andere trainer niet gebeurt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner