07.04.2017 11:11

Israël terug als trainer bij Derdedivisionist OFC

Rinus Israël en Willem van Hanegem bij de boekpresentatie van laatstgenoemde. (20-02-2014)
Rinus Israël en Willem van Hanegem bij de boekpresentatie van laatstgenoemde. (20-02-2014)

Rinus Israël keer terug op de velden als hoofdtrainer. De 75-jarige doet dat als tijdelijke oefenmeester van de amateurs van OFC uit Oostzaan. Die ploeg staat twaalfde in de Derde Divisie Zondag.

De club uit Noord-Holland maakte in een statement op de club bekend dat Imdat Ilguy ontslagen is. In datzelfde bericht presenteerde de Derdedivisionist ook meteen haar opvolger. "Wij zijn blij dat we Jan de Haze en Rinus Israël bereid gevonden hebben om de laatste zeven wedstrijden over te nemen en het seizoen 2016/17 af te maken. Wij wensen beide heren hiermee veel succes."

Voor Israël is het de eerste trainersklus sinds vijf jaar. De laatste keer dat hij de leiding had over een ploeg was het Haarlemse Young Boys, maar die club ging in 2012 failliet. De oud-Feyenoorder zit enkel tot de zomer op de bank bij OFC, daar de club in februari al bekendmaakte dat Yuri Rose na de zomer de honneurs zal waarnemen. De voormalig middenvelder is nu trainer bij AFC -19 en gaat dus beginnen aan zijn eerste opdracht als hoofdtrainer.  

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner