08.04.2017 15:01

NEC mikt op eerste zege in twaalf seizoenen

In de titelstrijd hoeft Feyenoord op basis van de historie zich weinig illusies te maken zaterdagavond. Ajax gaat dan op bezoek bij NEC, maar de Nijmegenaren wisten in 2005 voor het laatst te winnen van Ajax.

De laatste zes edities van NEC-Ajax werden allemaal gewonnen door de bezoekers. Opvallend genoeg deed NEC het beter in Amsterdam dan in eigen huis. In de Arena wist het in die jaren drie keer wél een punt te pakken. Eerder dit seizoen werd het in Amsterdam 5-0, mede dankzij een hattrick van Kasper Dolberg.

Voor een overwinning van NEC in De Goffert gaan we terug naar 2005. Romano Denneboom (éénvoudig international) zorgde toen voor het winnende doelpunt. Ajax stond dat seizoen onder leiding van Danny Blind en beleefde een rampzalig seizoen. De club eindigde op een vierde plaats met een achterstand van 24 punten op kampioen PSV.

De gedachten gaan bij de wedstrijd tussen NEC en Ajax snel terug naar 2012. Onder leiding van Frank de Boer kwam Ajax op een 0-5 voorsprong, waarna Bram Nuytinck wat terug deed. Op de snikhete dag in augustus werden drinkpauzes ingelast, waarin De Boer enorm kwaad werd op zijn spelers over het tegendoelpunt. Ajax liep uiteindelijk nog uit naar 1-6. Alleen in het seizoen 1995/1996, waarin de finale van de Champions League werd bereikt, wist Ajax zes goals te maken in Nijmegen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner