08.04.2017 15:50

Van Halst: "Blijkbaar was het noodzakelijk"

FC Twente kende een rumoerig einde van de week. In de thuiswedstrijd tegen PSV (2-2) ontstond chaos door een politie-onderzoek bij de harde kern van Twente, Vak-P.

Jan van Halst was zaterdagmiddag te gast bij Ziggo, waar ze nog even terugblikten op donderdagavond. "Het was hectisch. Blijkbaar was het noodzakelijk. Laten we maar hopen dat dit het begin is van een rustige en schone periode", aldus de technisch manager van Twente.

In het supportershome van Vak-P werd drugs gevonden en er werd duidelijk dat er banden waren de motorclub Satudarah. Het home is gesloten en zal dat voorlopig ook nog blijven. "Dat is de verwachting. Allerlei juridische procedures moeten er gevolgd worden en daar gaat de burgemeester over. Uiteindelijk gaat het ooit weer een keer open, maar er moeten nog wel heel veel dingen gebeuren."

Burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede neemt als hoofd van de politie de zaak verder over. Tijdens een persconferentie sprak hij van georganiseerde criminaliteit. "Ondermijning staan wij in onze stad niet toe. Ik hoop echt dat dit de aller- allerlaatste keer is dat wij in Vak-P hoeven in te treden. Ik reken erop dat er vanuit de kant van FC Twente ook het nodige gedaan gaat worden. Het gaat niet over kattenpis, maar over vrijheid en gelijkheid van mensen", citeerde Tubantia de burgemeester.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner