08.04.2017 19:42

Twijfelgeval Klaassen aan de aftrap tegen NEC

Het was nog even onzeker, maar Davy Klaassen begint 'gewoon' in de basis bij AFC Ajax. Op andere plekken heeft Peter Bosz zijn elftal wel aangepast. Onder andere Matthijs de Ligt en David Neres staan in de basis.

Klaassen raakte afgelopen woensdag in de 4-1 gewonnen wedstrijd tegen AZ geblesseerd aan zijn scheenbeen. Hierdoor moest hij na een helft het veld verlaten. Nu, enkele dagen later is de aanvoerder vanaf minuut één te bewonderen. Dit doet hij samen met onder meer Matthijs de Ligt, Joël Veltman en David Neres. Deze drie spelers begonnen niet tegen AZ en zijn de vervangers van Kenny Tete, Daley Sinkgraven en Justin Kluivert. Ajax-topscorer Kasper Dolberg zit overigens niet bij de selectie, want hij is nog steeds niet voldoende hersteld van zijn liesblessure. Daarom staat Bertrand Traoré in de punt van de aanval.

In de aanval van NEC is een plaats vrijgekomen voor Jay-Roy Grot. Dit komt doordat Hyballa kiest voor een 5-3-2 formatie, in plaats van een 4-5-1 formatie zoals afgelopen woensdag in de uitwedstrijd tegen FC Groningen (2-0 verlies red.). Doordat er twee plaatsen minder zijn op het middenveld spelen Julian von Haacke en Ferdi Kadioglu niet. Ook André Fomitschow begint niet achterin. Wojciech Golla (terug van een schorsing) en Micheal Heinloth (terug van een blessure) doen dat wel.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner