12.04.2017 21:12

Eersteklassers van België in grote problemen

Fans van Royal Antwerp betreden het veld nadat de ploeg is gepromoveerd naar de Eerste Klasse A. (11-03-2017)
Fans van Royal Antwerp betreden het veld nadat de ploeg is gepromoveerd naar de Eerste Klasse A. (11-03-2017)

Het is maar de vraag of Royal Antwerp en Royal Mouscron-Péruwelz volgend seizoen nog op het hoogste voetbalniveau van België spelen. De clubs krijgen vooralsnog geen proflicentie van de Belgische bond.

De licentiecommissie in België werpt voor elk seizoen een blik op onder meer de boekhouding van profclubs, bij Royal Antwerp was het volgens de commissie onduidelijk waar bepaalde geldstromen vandaan kwamen. De club, die dit seizoen via de play-offs promoveerde vanaf het tweede niveau en volgend seizoen in de Eerste Klasse A wil spelen, bestrijdt het oordeel van de licentiecommissie en ging direct in beroep. 

Royal Mouscron-Péruwelz speelde afgelopen seizoen al op het hoogste niveau van België, de club ontsnapte aan rechtstreekse degradatie door één punt boven de hekkensluiter te eindigen. Dit betekent echter dat Royal Mouscron-Péruwelz in de degradatiepoule alle zeilen bij moet zetten om actief te blijven in de Eerste Klasse A. Als de licentiecommissie het oordeel in stand houdt, moeten beide clubs verder bij de amateurs.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner