13.04.2017 15:28

'Ajax had mogelijkheid om Dybala te kopen'

Paulo Dybala scoort er lekker op los. Dinsdag wist hij de bal ook alweer twee keer in het net te leggen tegen Barcelona. Zijn prestaties blijven niet onopgemerkt. Onder andere de Catalanen zijn geïnteresseerd in het supertalent. Columnist Henk Spaan meldt vandaag in Het Parool dat de Argentijn in 2012 zelfs naar Ajax had gekund. 

"In mei 2012 bezochten twee scouts van Ajax een wedstrijd van Córdoba om Dybala te bekijken. De 17-jarige spits had in de (harde) tweede divisie van Argentinië al zeventien doelpunten gemaakt. Ajax kreeg het aanbod om de spits voor vijf miljoen over te nemen. Dit hebben de Amsterdammers toen afgewezen. Dybala zou niet in het systeem passen", schrijft Spaan. "Altijd als ik die jongen zie scoren, moet ik aan die twee scouts denken", meldt Spaan verder.

Intussen blijft Dybala verdergaan met score. De Argentijn scoorde in zijn zeven Europese wedstrijden dit seizoen, viermaal. In de Serie A legde hij tot nu toe achtmaal de bal in het net. In totaal maakte hij vooralsnog in zijn twee seizoen bij Juventus 39 doelpunten. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner