15.04.2017 21:42

ADO houdt sterke reeks in stand na late treffer

ADO Den Haag heeft een sterke serie in de competitie een goed gevolg gegeven. De ploeg remiseerde op eigen terrein tegen PSV, door een late treffer van Mike Havenaar. Het is nu vier wedstrijden op rij ongeslagen. 

In de laatste drie weken haalde de ploeg van Alfons Groenendijk de honderd procent score, daar er drie keer werd gewonnen. Dat gebeurde tegen Roda JC (4-1), Willem II (2-1) en FC Groningen (4-3). Bij winst had ADO Den Haag de reeks uit 2010/2011 kunnen evenaren, maar met een gelijkspel kon de ploeg ook leven. Het haalde namelijk bijna de helft van de punten onder Groenendijk, 15 van de 32. En dat in slechts tien duels onder de nieuwe trainer, die midden februari Željko Petrović opvolgde. 

Sterke start PSV
Bij PSV begon Luuk de Jong voor het eerst in 55 opeenvolgende wedstrijden op de bank. De aanvoerder kwam in de laatste 298 minuten in de Eredivisie tot geen enkele doelpoging en dus besloot Phillip Cocu hem te passeren. Voor hem in de plaats speelde Jürgen Locadia. Dat bleek een goede keuze, want de spits was vroeg in het duel belangrijk bij de openingstreffer. Locadia bleef rustig en gaf de bal mee aan Davy Pröpper. Hij schoot van dichtbij de 0-1 hard achter Robert Zwinkels. Op een grote kopkans van Havenaar na, speelde ADO Den Haag in de eerste helft in aanvallend opzicht een beschamend slechte wedstrijd.

Vlak na de onderbreking leek Havenaar de zestiende clean sheet van Zoet aan diggelen te koppen, maar de Japanse spits bevond zich in buitenspelpositie. Een paar minuten later kreeg hij een nieuwe grote kans, maar in kansrijke positie produceerde hij een rollertje. De thuisploeg bleef in de tweede helft aandringen en beloonde zichzelf ook met een late treffer. Ditmaal was Havenaar wel scherp, want in de rebound werkte hij van dichtbij binnen. Het was de vijfde treffer van Havenaar in de laatste vijf duels.

Door de zege loopt ADO verder uit in de strijd tegen degradatie. Het heeft nu vier punten meer dan Sparta Rotterdam, de eerste ploeg onder de degradatiestreep. PSV lijkt door de remise uitgeschakeld voor de tweede plaats. Ajax, dat morgen in actie komt tegen sc Heerenveen, heeft nu drie punten meer dan de ploeg van Cocu. Bij winst van de Amsterdammers is de tweede plaats ver weg, al kan het volgende week in een rechtstreeks gevecht goede zaken doen voor de plek die het spelen van voorronde in de Champions League oplevert.

Door: Bastiaan Vrijhof

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner