16.04.2017 11:06

Bottegehin wil klus klaren: "Maakt niet uit hoe"

Kevin Blom (l.) is niet gediend van het commentaar van Eric Botteghin (r.) tijdens PEC Zwolle - Feyenoord. (09-04-2017)
Kevin Blom (l.) is niet gediend van het commentaar van Eric Botteghin (r.) tijdens PEC Zwolle - Feyenoord. (09-04-2017)

De titelstrijd in de Eredivisie nadert een enorm spannende ontknoping. Feyenoord heeft alles nog in eigen handen, maar Eric Botteghin beseft dat de Rotterdammers geen fouten meer mogen maken. Ajax verkeert in blakende vorm en wil Feyenoord maar al te graag van de troon stoten.

Botteghin zag concurrent Ajax deze week imponeren tegen Schalke 04. "Ze hebben het goed gedaan. Dat is lekker voor hen", zegt de Braziliaan tegenover de NOS over de 2-0 zege van de hoofdstedelingen. Te veel kijken naar de concurrent doet Botteghin niet, want Feyenoord moet de klus zelf klaren. "We hebben fouten gemaakt, maar ook goede dingen laten zien. Nu is dat verleden tijd. We moeten vooruitkijken

Feyenoord leed een week geleden verrassend puntverlies bij PEC Zwolle (2-2), waardoor de voorsprong op Ajax nog maar één punt bedraagt. "We willen te graag, natuurlijk", aldus Botteghin. "Soms gebeuren er dingen in de wedstrijd die je niet verwacht. Maar wij hebben er nog steeds veel vertrouwen in. We hebben alles in eigen hand. Daarom moeten we ook de wedstrijd tegen FC Utrecht winnen."

De titelstress is aanwezig bij het Feyenoord-legioen, maar Botteghin heeft daar weinig last van. "Nee, ik ben niet bezorgd. Natuurlijk wil je winnen. Je bent koploper sinds dag 1. Dat wil je aan het einde van het seizoen goed afsluiten. Het maakt niet uit hoe. We moeten het alleen maar doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner