17.04.2017 09:36

Voorzitter Olympique geschrokken van rellen

Olympique Lyon is woedend over de rellen die zondagavond bij de uitwedstrijd tegen Bastia zijn uitgebroken. De wedstrijd moest uiteindelijk gestaakt worden. Voorzitter Jean-Michel Aulas vertelt wat er is gebeurd.

Het ging in de warming-up al mis. Spelers van Olympique Lyon werden aangevallen door Bastia-supporters. "Er was overleg na de eerste ongeregeldheden. Ik zag ongelofelijke scènes plaatsvinden op het veld. Drie van onze spelers werden serieus geraakt. Na overleg met de politiechef werd er besloten dat er toch gespeeld zou gaan worden, maar dat er direct werd gestaakt bij een volgend incident", vertelt Aulas in gesprek met L'Equipe.

De spelers waren er niet op gerust om alsnog de wedstrijd te spelen. "Ik heb geprobeerd hen te getuigen." Toch bleek al snel dat de spelers gelijk hadden. "De beelden van de tweede keer dat het helemaal misging laten zien dat het hoofd van de beveiliging verantwoordelijk te houden is. Hij slaagde er niet in de boel onder controle te houden."

Het liep uit hand op het veld waar de spelers van Olympiqye Lyon niet veilig waren: "Anthony Lopes werd geraakt, net als Mathieu Gorgelin en Jean-Philippe Mateta. We zagen zelfs stewards onze spelers aanvallen. We keerden direct terug naar de kleedkamer en spraken af niet meer verder te spelen. Wij hebben ook direct aangifte gedaan vanwege mishandeling."

"Ik heb zeer schokkende dingen gezien in de gang naar de kleedkamer, maar ik wil Bastia beschermen. Ik heb veel respect voor bijvoorbeeld hun doelman Jean-Louis Leca en hun president Pierre-Marie Geronimi, maar ik moest mijn spelers verdedigen en weigerde terug het veld op te gaan. Hun hoofd van beveiliging kwam opnieuw naar ons toe en vertelde dat het veilig genoeg was om te gaan spelen, maar natuurlijk luisterde niemand nog naar hem. Scheidsrechter Amaury Delerue heeft uiteindelijk ook besloten dat er niet meer gespeeld zou worden", besluit hij zijn verhaal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner