18.04.2017 22:05

Technisch manager Groningen vol lof over Mahi

Mimoun Mahi floreert de afgelopen weken als speler van FC Groningen. Volgens technisch manager Peter Jeltema is dat bijzonder knap, daar Mahi in de winterstop een miljoenentransfer zag worden afgeketst.

FC Groningen wees namelijk op het laatste moment een bod van om en nabij de drie miljoen euro van Fulham af. Uit sportieve overwegingen vond de deal geen doorgang. "We hebben op dat bedrag zitten zweten, maar het was in de dying seconds van de transferwindow en we hadden Hans Hateboer, Albert Rusnák en Danny Hoesen al laten gaan. Sportief vonden we het onverantwoord", laat Jeltema weten.

De club schotelde Mahi vervolgens in februari een contractverlenging voor, maar deze weigerde de clubtopscorer van de Groningers. "Dat kan gebeuren, als je er samen niet uitkomt", continueert de technisch manager zijn verhaal tegenover Voetbal International. "Het was voor Mimoun toen even een bittere pil, maar hij verdient alle complimenten hoe hij daarmee om is gegaan."

De optie in het contract van Mahi werd wel gelicht, waardoor de aanvaller tot de zomer van 2019 onder contract ligt bij FC Groningen. Dat is sportief gezien een knappe zet van de club, aangezien Mahi dit seizoen al veertien keer scoorde in de Eredivisie, waaronder twee treffers tegen PEC Zwolle tijdens het 5-1 gewonnen duel van afgelopen weekend.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner