24.04.2017 19:56

Mark van Bommel aan de slag als jeugdtrainer

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

Oud-voetballer Mark van Bommel gaat bij PSV aan de slag als trainer van PSV Onder-19. Na veel ervaring op te doen als assistent-trainer bij verschillende elftallen zal Van Bommel nu voor het eerst alleen als trainer voor de groep staan.

De voetballer die in 2013 zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing, is sinds die tijd bezig geweest om zich klaar te stomen als baan als voetbaltrainer. Hij had al de taak om Bert van Marwijk te assisteren bij het team va Saoedi-Arabië en zal die taak blijven verrichten tot en met 2018. Van Bommel geeft ook aan dat de twee taken elkaar niet teveel in de weg zullen zitten. "Het bijt elkaar trouwens niet veel. Ik mis een deel van de seizoensvoorbereiding, dat wel. Maar als we ons met Saoedi-Arabië plaatsen voor het WK, is de competitie al afgelopen zodra dat gaat spelen."

Met het op zich nemen van de functie van trainer van PSV Onder-19, neemt Mark van Bommel het stokje over van Geert Brusselers die een tijd terug al aangegeven had ermee te stoppen na het seizoen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner