25.04.2017 09:02

NEC: "Voor alle partijen zeer teleurstellend"

Edwin de Kruijff, technisch manager van NEC Nijmegen, noemt het ontslag van Peter Hyballa teleurstellend voor iedereen bij de club. De technisch manager weet bovendien niet of het vertrek van de Duitser NEC gaat helpen.

Met nog twee competitiewedstrijden te gaan staat NEC met 28 punten op de zeventiende plaats. Dat zou aan het einde van het seizoen play-offs om promotie/degradatie betekenen. "Dit is pijnlijk en voor alle partijen zeer teleurstellend", vertelt De Kruijff aan De Gelderlander. "Er is veel discussie geweest over wat we moesten doen. Ik weet ook niet of dit zal helpen. Dat moet blijken. Maar het gaat om NEC en je hoopt dat dit een kentering teweegbrengt."

NEC heeft een voorsprong van vijf punten op Go Ahead Eagles, waardoor rechtstreekse degradatie nog ver weg is. NEC heeft overigens nog geen opvolger voor de ontslagen Hyballa aangesteld. Naar verluidt wil NEC voor aanstaande maandag een nieuwe trainer presenteren. Momenteel staan Patrick Pothuizen, Ernie Brandts en Wilfried Brookhuis voor de groep.

De Nijmegenaren spelen in de Eredivisie nog tegen SBV Excelsior en AZ Alkmaar.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner