25.04.2017 12:05

Fraser: "Het is die dag alles of niets"

Henk Fraser won als speler vier keer de beker en die ervaring geeft hij zondag mee aan zijn ploeg. Vitesse speelt aankomend weekend namelijk in De Kuip de bekerfinale tegen AZ Alkmaar.

Volgens Fraser is er zondag geen favoriet. "Het is juist mooi dat twee gelijkwaardige teams tegenover elkaar staan. AZ heeft als voordeel dat de spelers meer grote, Europese, wedstrijden hebben gespeeld. Bij ons zijn dat er minder. AZ heeft als club de finale ook al vaker gespeeld en gewonnen, maar die resultaten tellen op het veld niet meer. De vorm van de dag is doorslaggevend. Het is zaak de zenuwen onder controle te houden. Het is die dag alles of niets."

Zelf won Fraser vier keer de beker. "Het was een ander tijdperk", vervolgt de coach van Vitesse tegenover De Gelderlander. "De beker leefde minder in het land, er was minder aanzien. Wij waren met Feyenoord ook steevast zwaar favoriet. Nu is de rolverdeling anders. Dit is toch mooier, denk ik, met twee subtoppers. En de belangen zijn groot, hè. Dit is wel meteen een ticket voor de groepsfase van de Europa League. Dat is een heel mooie prijs. Vitesse kan juist bij de viering van het 125-jarige bestaan de eerste prijs in de clubgeschiedenis veroveren. Dat is een geweldige motivatie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner