25.04.2017 12:14

Danny Makkelie fluit bekerfinale in De Kuip

Danny Makkelie heeft zondag de leiding over de bekerfinale tussen AZ Alkmaar en Vitesse. Het is voor de scheidsrechter de eerste Nederlandse bekerfinale die hij in goede banen mag leiden.

Makkelie floot nooit eerder de bekerfinale in Nederland, maar deed dat al wel in het buitenland. "In 2014 floot ik de bekerfinale van Moldavië. Het ging toen tussen Sheriff Tiraspol en Zimbru Chisinau. Je merkt dan aan alles dat het een topwedstrijd gaat worden", vertelt de arbiter op de website van de KNVB. "Dat geldt nu ook voor AZ – Vitesse."

"In de competitie zijn ze gewaagd aan elkaar, dat maakt het een nog spannendere finale", vervolgt Makkelie. "De spelers, staf en natuurlijk ook voetbalfans kijken erg uit naar de wedstrijd. Mede door de geweldige sfeer die er altijd hangt rond de bekerfinale. Ik hoop op een mooie, spannende en bovenal sportieve voetbalavond in De Kuip."

Makkelie wordt in De Kuip geassisteerd door Mario Diks en Hessel Steegstra. Jochem Kamphuis fungeert zondag als vierde man. Makkelie kan tijdens de finale, mits nodig, ook een beroep doen op videoarbitrage. Vanuit het Replay Centre in Hilversum zal Pol van Boekel, waar nodig, hulp bieden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner