26.04.2017 19:27

Sponsoring én Johan Cruijff ArenA mogelijk

Mogelijk wordt er een tussenweg gevonden tussen het bewijzen van eer aan Johan Cruijff via het hernoemen van de Amsterdam ArenA en sponsorgeld ophalen. De familie Cruijff ziet een combinatie als een mogelijkheid.

Ajax sprak dinsdagavond de intentie uit om de thuisbasis te hernoemen, binnen zes maanden moeten alle details op papier worden gezet voor een goedkeuring vanuit de gemeenteraad. Dat een beslissing niet eerder werd gemaakt, had te maken met diverse partijen die zeggenschap hebben over het stadion van Ajax. Zo zou een sponsor miljoenen neer kunnen leggen om de naam op te eisen.

Experts stelden vast dat het verkopen van de stadionnaam aan een sponsor drie tot vijf miljoen euro kan opleveren. Aangezien het bij zulke deals om meerdere jaren gaat, gaat het om tientallen miljoenen. Met de omslag naar de Johan Cruijff ArenA leek zo'n sponsordeal niet meer mogelijk, maar Carole Thate, woordvoerder van de familie Cruijff, ziet dit niet zo.

"Het gaat de familie om de eer", legt ze uit in Het Parool. Toch stelt Thate heel duidelijk dat niet elke sponsor nu geschikt is. "We vinden wel dat het een gepaste commerciële naam moet zijn. Daar hebben we ook een stem in. Het geld dat een commerciële combinatienaam oplevert, is voor de eigenaar van het stadion, niet voor de familie Cruijff of de Cruijff Foundation."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner