30.04.2017 20:08

Bosz houdt rekening met vertrek van Klaassen

Ajax-trainer Peter Bosz houdt er rekening mee dat Davy Klaassen aan het einde van het seizoen zal vertrekken bij de club. "Natuurlijk zal hij een keer vertrekken. Ik weet dat hij het hier met de clubleiding over heeft en zij informeren mij hierover", zegt Bosz op de clubwebsite van Ajax. 

Klaassen heeft tot en met 2019 een contract lopen bij de Hoofdstedelingen. In de afgelopen maanden werd de aanvoerder door diverse media gelinkt aan Schalke 04, SS Lazio, Borussia Mönchengladbach, SSC Napoli en het Everton van Ronald Koeman. Bosz heeft zelf nog niet met Klaassen gesproken over volgend jaar. "Het hangt van de situatie af wanneer je met een speler zit. Als trainer ben ik vooral ingesteld op de korte termijn", geeft de trainer aan. 

Klaassen is bezig aan een goed seizoen. Zo wist hij in de Eredivisie al dertien keer het net te vinden. Daarmee heeft hij zijn doelpuntentotaal van vorig seizoen geëvenaard. Als de Ajacied in de laatste twee speelrondes nog minstens één keer weet te scoren, verbetert hij zijn doelpuntentotaal uit het vorige seizoen. In de Europa League maakte hij vooralsnog twee treffers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner