30.04.2017 21:52

Van den Brom: "Het was een zware avond"

AZ-trainer John van den Brom gooit de bal snel naar AZ-linksback Ridgeciano Haps om zodoende het tempo in de aanval te halen. (30-04-2017)
AZ-trainer John van den Brom gooit de bal snel naar AZ-linksback Ridgeciano Haps om zodoende het tempo in de aanval te halen. (30-04-2017)

De klap na de met 2-0 verloren bekerfinale is groot bij AZ. "Het is een zware avond voor ons", zei trainer John van den Brom tegen Fox Sports. 

"We begonnen goed aan de wedstrijd. We hadden pech met de bal van Derrick Luckassen op de lat en we kregen daarna nog enkele kansen, maar we scoorden niet. Dan krijg je een slechte wedstrijd die twee kanten op kan gaan", vervolgt Van den Brom. De 1-0 viel tien minuten voor het einde van de wedstrijd. "Een keer staan we niet goed en toen lag hij in het net. Dat was ook meteen de beslissing van de wedstrijd".

Beide treffers werden gemaakt door topschutter Ricky van Wolfswinkel. Hij maakte zijn tweede en derde doelpunt in bekerverband dit seizoen. In de Eredivisie vond hij vooralsnog achttien keer het net en daarmee is de spits bezig aan zijn meest succesvolle seizoen ooit. "Als je als spits zijnde er twee maakt in een finale als deze, dan ben jij degene die de wedstrijd bepaalt", besluit de verliezend trainer. 

Vitesse scoorde wederom twee keer in een wedstrijd tegen AZ. In beide competitiewedstrijden dit seizoen maakten de Arnhemmers ook twee treffers tegen de Alkmaarders. In Arnhem werd er met 2-1 gewonnen van AZ en in Alkmaar eindigde de wedstrijd in 2-2

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner