01.05.2017 10:40

Jordi Cruijff geraakt door Johan Cruijff ArenA

Op de dag dat zijn vader, Johan Cruijff, zeventig zou zijn geworden werd het nieuws bekendgemaakt dat de ArenA in de toekomst de naam van Johan Cruijff zal dragen. Jordi is ontroerd door de reacties die volgden op dit nieuws.

Op zijn geboortedag werd de 14K Run van het Olympisch Stadion naar de Arena georganiseerd. De route liep langs het geboortehuis van de legendarische nummer 14. "Ik vond het wel passend dat op zijn geboortedag het accent zo op een ander facet van zijn leven kwam te liggen", vertelt Jordi in zijn column in De Telegraaf.

Vlak voor de 14K Run werd het nieuws over de naamsverandering van de ArenA bekend gemaakt. "Een mooi facet van de 14K Run vond ik overigens de reacties van de mensen vlak voor de start. Net nadat bekend was geworden dat er een intentieverklaring was getekend om de Arena naar mijn vader te noemen. Nieuws dat de deelnemers duidelijk overviel en daarom waren de beelden van spontane verbazing en ontroering mooi om te zien. Het zei wel iets over hoe veel Nederlanders tegen het hele verhaal aankijken."

Wanneer het stadion officieel de naamsverandering ondergaat is nog niet bekend. "Over het vervolg kan ik weinig zeggen. Onze familie is namelijk niet bij de besprekingen betrokken geweest. We zijn geïnformeerd over de intentieverklaring en verder is het ook voor ons afwachten hoe het verder wordt ingevuld."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner