01.05.2017 14:04

Edwin de Kruijff: "NEC heeft baat bij rust"

NEC Nijmegen vecht momenteel tegen degradatie en daarom is de club volgens technisch manager Edwin de Kruijff toe aan rust. NEC heeft daarom maandag bekendgemaakt dat het seizoen wordt afgemaakt onder Ron de Groot en Patrick Pothuizen.

"De club, en met name ook de selectie, heeft in deze belangrijke periode baat bij rust", vertelt de technisch manager van NEC in gesprek met De Gelderlander. "Samen met Ron en Patrick willen we hiervoor zorgen. Het grote voordeel is ook dat Ron en Patrick de spelers en de clubcultuur als geen ander kennen."

Daarnaast is een belangrijke rol weggelegd voor Jeffrey Leiwakabessy. De 36-jarige verdediger kreeg dit seizoen één keer speeltijd bij NEC, maar zal tijdens de resterende wedstrijden vooral de technische staf ondersteunen. "Hij zal voor de komende periode een verbindende rol tussen staf en selectie gaan bekleden", vervolgt De Kruijff zijn verhaal. "We hebben er alle vertrouwen in dat we de komende weken de strijd aan kunnen gaan om het verblijf in de Eredivisie veilig te stellen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner