02.05.2017 13:29

Van Bronckhorst in voetsporen Van Hanegem

Als speler lukte het Giovanni van Bronckhorst nooit om met Feyenoord kampioen te worden, maar in zijn tweede seizoen als trainer is het zondag mogelijk wel raak. De 42-jarige Rotterdammer gaat dan de geschiedenisboeken in als de hoofdtrainer die Feyenoord de vijftiende landstitel bezorgde, nadat hij in zijn eerste jaar met Feyenoord al de KNVB-beker had gewonnen. Die prijs had Van Bronckhorst tijdens zijn actieve carrière wel twee keer veroverd.

De 106-voudig international van Oranje staat in een rijtje met onder anderen Thijs Libregts en Willem van Hanegem, die eveneens als speler én trainer prijzen pakten met Feyenoord. Libregts vierde twee keer de 'dubbel' met de club van Rotterdam-Zuid, in 1965 op het veld en in 1984 langs de lijn. De geboren Rotterdammer had toen de beschikking over onder anderen Johan Cruijff en Ruud Gullit.

Van Hanegem was onderdeel van het 'gouden' Feyenoord dat eind jaren zestig en begin jaren zeventig grote successen vierde. Op de erelijst van 'De Kromme' staan drie landstitels, de Europa Cup 1, de wereldbeker en UEFA Cup. Als trainer leidde hij Feyenoord naar het kampioenschap in 1993 en twee KNVB-bekers.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner