02.05.2017 13:46

Pirlo ziet trainerscarrière wel zitten

Pirlo aan de bal in de wedstrijd tegen Toronto FC
Pirlo aan de bal in de wedstrijd tegen Toronto FC

De Italiaanse legende Andrea Pirlo heeft aangegeven het trainerschap wel te zien zitten. De middenvelder vertelt Italiaanse media dat hij trainer wil worden na zijn lange carrière als speler waarin hij tientallen prijzen won.

De voormalig AC Milan en Juventus-ster wil naast zijn prestaties als voetballer, ook als oefenmeester belangrijk zijn in de toekomst. In gesprek met de Italiaanse krant SportItalia zegt de voetballer van New York City FC dat het altijd handig is om de papieren wel te bezitten. “Als je geen deel meer bent van de selectie, begin je te denken om iets anders te gaan doen. Nu ben ik gefocust en probeer ik goed te eindigen maar zodra ik terug ben in Italië zal ik de cursus voor het trainerschap beginnen.”

Europa hoort tegenwoordig niet veel meer van de Italiaans voetballer van het jaar in 2012, 2013 en 2014 maar Pirlo probeert het Europese voetbal zo veel mogelijk te volgen. “Ik probeer zoveel mogelijk wedstrijden vanaf hier te volgen. Wat ik het meeste mis is de spanning van het spelen in de Champions League. Ook mis ik het spelen van belangrijke wedstrijden zoals Juventus tegen Barcelona of tegen Monaco", verteld de spelmaker aan de Italiaanse krant.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner