03.05.2017 14:43

Feyenoord strikt Dudek voor schaaluitreiking

Jerzy Dudek zorgt voor rust in de defensie van Feyenoord, als hij de bal in zijn bezit houdt tijdens de wedstrijd tegen PSV. (28-11-1999)

Mocht Feyenoord aankomende zondag kampioen worden van Nederland, dan zal oud-speler Jerzy Dudek de schaal uitreiken. De voormalig doelman komt speciaal over vanuit Polen om aanwezig te zijn bij de schaaluitreiking.

Dudek stond tussen 1996 en 2001 onder contract bij Feyenoord en maakte dus het laatste kampioenschap van Feyenoord in 1999 mee. Een seizoen later ontving hij de Gouden Schoen voor beste speler van de Eredivisie. Dudek keepte in totaal 139 wedstrijden in de Eredivisie namens Feyenoord en vertrok in 2001 uit Nederland.

De Poolse sluitpost tekende een contract bij Liverpool, waar hij 127 wedstrijden in de Premier League zou keepen. In 2005 groeide hij bij The Reds uit tot een legende, door zich onsterfelijk te maken in de finale van de Champions League. Liverpool had, na een 3-0 achterstand bij rust, strafschoppen nodig om AC Milan te verslaan en Dudek had tijdens strafschoppenreeks een doorslaggevende rol. In 2007 vertrok Dudek van Liverpool naar Real Madrid, waar hij als reservedoelman achter Iker Casillas fungeerde.