03.05.2017 15:11

Nieuw contract voor jonge Noor bij Feyenoord

Emil Hansson krijgt speeltijd in de hoofdmacht tijdens het competitieduel Feyenoord - Go Ahead Eagles (05-04-2017).
Emil Hansson krijgt speeltijd in de hoofdmacht tijdens het competitieduel Feyenoord - Go Ahead Eagles (05-04-2017).

Emil Hansson heeft een nieuwe verbintenis bij Feyenoord getekend. De jonge Noorse middenvelder, die ook als vleugelaanvaller uit de voeten kan, ligt nu vast tot de zomer van 2020. Het oude contract van Hansson liep medio 2018 af.

De Noor kwam in augustus 2015 over van SK Brann en dus is het de tweede keer dat de achttienjarige Hansson zijn handtekening onder een contract bij Feyenoord heeft gezet. "Dat maakt dit een speciale dag en een bijzonder moment in mijn carrière", vertelt Hansson op de clubsite van de Rotterdammers. "Mijn eerste half jaar hier was moeilijker omdat ik me moest aanpassen aan de club, de mensen en de manier van voetballen, maar daarna is het goed gegaan."

"Ik ken de club al sinds ik hier op twaalfjarige leeftijd voor het eerst op stage kwam", vervolgt de Noor. "In totaal ben ik negen keer op stage geweest voordat ik in 2015 mijn eerste contract tekende, dus daardoor was het makkelijker om me aan te passen", aldus Hansson, die inmiddels twee officiële wedstrijden in de hoofdmacht achter zijn naam heeft staan. Hansson wil in de toekomst echter meer. "Daar zal ik hard voor blijven werken. Ik vind het fantastisch om elke dag te trainen met deze groep, waarin een echte winnaarsmentaliteit zit. Ik hoop natuurlijk dat we zondag winnen en het seizoen afsluiten als kampioen, dat zou geweldig zijn."

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner