04.05.2017 16:55

"Haller moet nog een jaar bij Utrecht spelen"

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

Sébastien Haller gaf begin april aan open te staan voor een transfer. "Ik wil mezelf ontwikkelen en ik ben toe aan een volgende stap", zei hij destijds tegen RTV Utrecht. Oud-spits Harry van der Laan laat aan het Algemeen Dagblad weten dat hij Haller zou adviseren nog een jaar bij Utrecht te blijven. "Nog een jaar Utrecht en echt laten zien dat hij de stap aankan. Dat vind ik de beste optie", zegt de oud-spits van onder andere ADO Den Haag en Feyenoord. 

"Hij is in mijn ogen te wisselvallig. Soms laat hij dingen van grote klasse zien, maar te vaak neemt hij niet deel aan het spel of geeft hij 70 procent. Daarom snap ik dat clubs twijfelen. Aan de andere kant: hij heeft een sterk lijf, een goede techniek, voldoende snelheid en hij is een penalty-specialist. Ik vind het de beste optie dat hij nog een jaar bij Utrecht speelt om zich nog verder te ontwikkelen", vervolgt hij.

Als Haller weggaat, zou Van der Laan een transfer in de Eredivisie aanraden. "PSV. Ajax heeft nu betere spitsen dan Haller en Feyenoord heeft Nicolai Jørgensen. Haller moet Luuk de Jong bij PSV wel kunnen hebben. Als Haller naar een club uit de middenmoot in Engeland, Spanje of Duitsland gaat, moeten ze een duidelijk plan met hem hebben. Vechten tegen degradatie met een ploeg zoals Watford, gaat Haller niet redden", besluit Van der Laan.

Haller speelde dit seizoen vooralsnog 31 wedstrijden en daarin wist hij 13 keer te scoren. Daarmee is hij voor het 3e seizoen op rij clubtopscorer van FC Utrecht.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner