05.05.2017 13:55

Kuijt haalt kracht uit Rotterdamse euforie

Als aanvoerder van Feyenoord is Dirk Kuijt nauw betrokken bij de voorbereidingen op het aanstaande kampioensfeest, maar binnen de selectie merkt de routinier niets van 'kampioensstress'. "Alle Rotterdammers zitten in een bepaalde euforie, logisch ook, maar wij zijn maar met één ding bezig. Dat is zondag winnen van Excelsior", zei Kuijt vrijdag in De Kuip. "En dat gaan we met z'n allen doen ook." 

Eén overwinning scheidt Feyenoord nog van de titel waar de club al zo lang naar snakt. Het leidt in de aanloop naar de mogelijke kampioenswedstrijd tegen Excelsior tot een grote mate van euforie in Rotterdam. Tijdens de open trainingen van deze week stonden duizenden mensen langs het veld. De spelers waren tot lang na afloop bezig met handtekeningen uitdelen.

"Dat hoort erbij en daar moet je juist van genieten", zei Kuijt. "Het is mooi om die emotie, die euforie en dat gevoel van de fans op te snuiven. Daar haal je alleen maar positiviteit uit." Voor Kuyt is het optillen van de schaal mogelijk zijn laatste klus als profvoetballer. Hij heeft een aflopend contract bij Feyenoord, waar hij dan met 9 goals en 4 assists gaat eindigen.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner