05.05.2017 15:06

Toornstra: "Spanning als bij Alphense Boys"

Eén keer werd Jens Toornstra in zijn leven kampioen, met Alphense Boys in de tweede klasse van de amateurs. "Eerlijk gezegd is de spanning van toen wel vergelijkbaar met nu", zei de middenvelder van Feyenoord twee dagen voor de mogelijke kampioenswedstrijd tegen Excelsior. "Het spelletje is gewoon hetzelfde. Alleen de belangen zijn natuurlijk veel groter."

Toornstra waakt er wel voor om te vroeg te juichen. "We worden al kampioen genoemd terwijl we dat nog niet zijn. Daar schuilt wel een gevaar in", aldus de multifunctionele middenvelder, die met veertien doelpunten een belangrijk aandeel heeft in het succes van dit seizoen. "Het is aan ons om het echte kampioenschap zondag veilig te stellen. Als we te gemakzuchtig gaan denken, kan het misgaan."

Natuurlijk heeft ook Toornstra in zijn hoofd al een voorstelling gemaakt van de festiviteiten die mogelijk gaan komen. "Ik laat het lekker op me af komen en ga proberen overal van te genieten. Maar wij moeten eerst maar eens zorgen dat het gaat gebeuren. En dat begint zondagmiddag om half 3."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner