07.05.2017 14:15

Van Bronckhorst voelt spanning voor titelduel

Giovanni van Bronckhorst denkt dat Feyenoord de titel pakt tegen Excelsior. Bij winst zijn de Rotterdammers verzekerd van de eerste titel sinds 1999, maar dan moet het wel met de spanning om kunnen gaan.

"Dat had ik als spelers al en nu ook als trainer. Welke spanning prettiger is? Als speler heb je nog invloed op de wedstrijd, dan kun je zelf iets doen. Nu is dat wat minder als de wedstrijd eenmaal begonnen is", laat de oefenmeester weten in gesprek met FOX Sports.

"Als je ziet hoeveel mensen er langs de weg staan, ook bij aankomst hier... Dan is het niet makkelijk om je te focussen. Maar: je ziet ook gelijk waar je het voor doet." De trainer heeft met Feyenoord zich anders voorbereid dan hij normaal doet met zijn ploeg.

"Gewoon rustig, zoals normaal. Je ziet natuurlijk overal dat iedereen er mee bezig is. Mooi om te zien. Voor ons nu zaak om dat vandaag met een winstpartij af te sluiten. Het veld is hard, niet gesproeid. Je weet vooraf dat je deze omstandigheden krijgt. Daar moet je mee omgaan. In topsport bestaan geen excuses."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner