07.05.2017 14:24

Willem II zonder topscorer Fran Sol tegen Roda

Coach Yannis Anastasiou van Roda JC en Erwin van de Looi van Willem II weten welke elf namen ze zondagmiddag aan de aftrap laten verschijnen. Beiden hebben één wissel doorgevoerd vergeleken met de vorige Eredivisie-duels.  

Bij Roda is er een wissel in de verdediging. Martin Milec speelt in plaats van Daryl Werker, die de vorige wedstrijd tegen FC Utrecht (1-0 verlies voor Roda) in de basis begon. Overigens verlengde Werker deze week ook zijn contract bij de Kerkradenaren.

Roda is de minst scorende ploeg van de Eredivisie met 25 goals. Aanvallers Mikhail Rosheuvel, Dani Schahin en Gyliano van Velzen moeten vanmiddag vanaf minuut één voor de goals zorgen. Assist geven lukt Rosheuvel wel aardig dit seizoen. Zo bereidde hij al 5 goals voor.

Ook bij Willem II hebben ze moeite met doelpunten maken. Samen met NEC Nijmegen zijn ze na Roda de minst scorende ploeg van de Nederlandse competitie. In de wedstrijd van zondagmiddag tegen Roda zijn Obbi Oularé, Thom Haye en Jordy Croux de meest vooruitgeschoven posten. Die laatstgenoemde speelt in plaats van Erik Falkenburg, die de vorige wedstrijd tegen sc Heerenveen nog startte (1-0 verlies voor de Tilburgers). Extra zuur voor Willem II is dat Fran Sol er niet bij is door een liesblessure. Hij is de topschutter van de rood-wit-blauwen uit Tilburg met tien goals.

De wedstrijd is vanaf 14.30 uur LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner