07.05.2017 18:02

PSV verspeelt laatste kans op CL volgend jaar

Philip Cocu in de persconferentie na de wedstrijd tegen FC Groningen
Philip Cocu in de persconferentie na de wedstrijd tegen FC Groningen

PSV verspeelde zondag de laatste kans op de tweede plaats in de eredivisie en ontbreekt daardoor komend seizoen in de Champions League. De Eindhovenaren deden eerder al afstand van de landstitel, en werden voor de winterstop uitgeschakeld in de Champions League en het nationale bekertoernooi.

"Het was te vaak net niet. Daarom eindigen we als derde", aldus Cocu zondag na het gelijkspel van PSV bij FC Groningen (1-1). "We hadden de intentie om hetzelfde te starten als twee weken geleden tegen Ajax, maar dat zag ik absoluut niet terug in het veld. Ik was daar zeer teleurgesteld over. In de rust hebben we de boel op scherp gezet en gekozen voor een 3-4-3-systeem. Daardoor liep het wat beter, maar het is kenmerkend voor het seizoen dat we niet verder komen dan een gelijkspel. Komend seizoen moeten we het anders oppakken."

De enige treffer van PSV kwam zondag op naam van Sam Lammers, die nog niet eerder scoorde in de eredivisie. Cocu: "Hij heeft zich uitstekend getoond vandaag. Dat is voor ons belangrijk, gelet op de toekomst. Sam is vandaag absoluut het lichtpuntje."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner