08.05.2017 16:24

Ritzmaier mist laatste wedstrijd Go Ahead

Marcel Ritzmaier van Go Ahead Eagles is maandag door de tuchtcommissie van de KNVB geschorst voor drie duels, waarvan één voorwaardelijk. De 24-jarige Oostenrijker krijgt die schorsing naar aanleiding van zijn rode kaart na een harde tackle op Joël Veltman in de verloren wedstrijd van zondag tegen Ajax (4-0).

De club uit Deventer, die na de nederlaag definitief degradeerde uit de Eredivisie, ging maandag akkoord met dit schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. Ritzmaier mist daardoor de laatste wedstrijd van dit seizoen, aanstaande zondag thuis tegen Sparta Rotterdam. Go Ahead Eagles huurde hem van PSV, waar hij nog een contract tot de zomer van 2018 heeft.

In Eindhoven werd Ritzmaier altijd gezien als groot talent, maar tot een doorbraak kwam het nog niet. De Oostenrijker kwam in 2011 naar Nederland, maar in de zes seizoenen die volgde kwam hij niet verder dan 27 wedstrijden in het shirt van PSV. Zijn speelminuten maakte hij dan ook vooral op huurbasis: SC Cambuur, NEC en Go Ahead Eagles maakte gebruik van zijn diensten, waardoor de teller op 88 Eredivisie-wedstrijden kwam te staan.

ANP/Voetbal.com

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner