08.05.2017 21:51

Emmen mist topscorers geen moment bij RKC

De eerste drie spelers op de topscorerslijst van FC Emmen zagen maandagavond hoe hun vervangers het prima deden tegen RKC Waalwijk. De club uit Drenthe won het heenduel in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie met 1-5.

Cas Peters, Rogier Krohne (vertrokken) en Tim Siekman waren in het reguliere seizoen verantwoordelijk voor de meeste doelpunten van FC Emmen. Samen scoorden ze 28 treffers, waarvan Peters verantwoordelijk was voor 14 goals. Peters en Siekman waren vanwege een schorsing echter afwezig in Waalwijk.

Ook zonder het drietal legde Emmen de achilleshiel van RKC bloot: de defensie. 70 tegendoelpunten in de competitie wist RKC Waalwijk dat het verdedigend een zware kluif zou worden. Desondanks liet het de controle aan FC Emmen en dat maakte daar de gehele avond dankbaar gebruik van.

Kallon
De rappe aanvaller Issa Kallon drukte in de eerste helft zijn stempel. Hij verzorgde niet alleen de assist bij het openingsdoelpunt van Youri Loen, maar was in de twintigste minuut scherp bij een rebound. Daarmee zorgde hij voor de 2-0. Bij beide treffers ging RKC-doelman Tamati Williams niet vrijuit. In de tweede helft scoorden Alexander Bannink, Frank Olijve en Kai Huisman nog. De eretreffer was voor Johan Voskamp.

Eerste nederlaag in nacompetitie
Het is voor RKC Waalwijk de eerste keer dat het in de nacompetitie onderuit gaat tegen FC Emmen. Tussen 1996 en 1999 kwamen de twee teams elkaar zes keer tegen in de nacompetitie en vijfmaal was de zege voor RKC, het andere duel eindigde in een gelijkspel. Daar is maandagavond verandering in gekomen.

Teleurstellende reeks
De laatste resultaten van RKC Waalwijk bieden bijzonder weinig hoop voor de return in Emmen. Inclusief deze wedstrijd wisten de Waalwijkers slechts één keer te winnen in de laatste negen wedstrijden. Dat deed het op 28 april tegen Fortuna Sittard (3-0). Wellicht kan een opvlieging van topschutters Pieter Langedijk (17) en Johan Voskamp (15) voor een comeback zorgen.