09.05.2017 12:30

TvdW: Degradatiekandidaten pieken op juiste moment

Elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Op basis van deze verzamelde cijfers komen wij met een Team van de Week. Het gemiddelde cijfer per speler staat vermeld in de spelersranking, waarbij we aan het eind van het seizoen de balans opmaken.

Feyenoord en Ajax maken uit wie er kampioen wordt dit seizoen. Onderin is het net zo spannend als bovenin. Voor Go Ahead Eagles viel het doek afgelopen speelronde. De ploeg uit Deventer gaat na één seizoen Eredivisie weer een niveau lager spelen. De nacompetitie is nog reuze spannend. PEC Zwolle, Roda JC, Sparta en NEC moeten de strijd met elkaar aan. En zij piekten op het juiste moment. Alle vier de ploegen wonnen, vandaar dat we veel spelers van 'de kleintjes' terug zien in het Team van de Week.

PEC Zwolle veilig
De Zwolse formatie van Ron Jans had drie punten nodig om de nacompetitie te ontlopen. In eigen huis werd tijdens de afscheidswedstrijd voor het Zwolse publiek van Ron Jans gewonnen van sc Heerenveen. Lastig werd het wel nadat Zwolle na achttien minuten met tien man verder moest. Queensy Menig, gepasseerd in de basisopstelling, kwam al vroeg in de ploeg en maakte de belangrijke 2-0 voor Zwolle. Menig krijgt een 7.38. Hetzelfde cijfer krijgt de andere doelpuntenmaker: Danny Holla. Bram van Polen is de derde Zwollenaar in het Team van de Week.

Roda JC won in de allerlaatste seconde van de wedstrijd van Willem II. Er kunnen drie belangrijke punten worden bijgeschreven voor de ploeg uit Kerkrade. Dat was mede te danken aan het goede optreden van Benjamin van Leer. De goalie die het hele seizoen al goed staat te keepen, was de beste speler van afgelopen speelronde. Hij krijgt een 7.63 voor zijn optreden.

Excelsior verpest feest Feyenoord
Lang zag het er naar uit dat Feyenoord afgelopen weekend de titel zou binnenslepen bij het nietige Excelsior. Dat liep toch anders af. Een sterk spelend Excelsior won met 3-0. De eerste treffer van de wedstrijd kwam op naam van Nigel Hasselbaink. Hij staat met een 7.25 in het Team van de Week, net als ploeggenoten Ryan Koolwijk (7.38) en Milan Massop (6.88). Overigens was Koolwijk de maker van de derde treffer van de wedstrijd, waardoor de andere ploeg uit Rotterdam in rouw werd gedompeld.

Heracles Almelo won met 4-0 van ADO Den Haag en doet door die overwinning goede zaken voor de nacompetitie voor Europees voetbal. Jonkies Reuven Niemeijer en Justin Hoogma keren voor de ploeg uit Almelo terug in het Team van de Week. Tot slot nog twee Ajacieden. Peter Bosz koos in aanloop van het belangrijke duel van Ajax tegen Lyon voor een b-team en dat pakte goed uit. Frenkie de Jong maakte zijn eerste doelpunt in de Eredivisie en maakt tevens zijn debuut in het Team van de Week. David Neres is met een 7.5 de beste Ajacied van afgelopen speelronde.

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner