11.05.2017 09:16

Van Bronckhorst: "Samen onze rug rechten"

Giovanni van Bronckhorst zag zijn ploeg afgelopen weekend onderuit gaan tegen Excelsior (3-0), maar de coach van Feyenoord verwacht dat zijn team aankomend weekend zijn rug zal rechten tegen Heracles Almelo.

Van Bronckhorst ziet dat zijn team goed kan omgaan met tegenslag. "In hoe we ons voorbereiden op een wedstrijd. In hoe iemand bij een tactische bespreking zit. In hoe we reageren na tegenslag. En ik zag altijd een team, ook na een dieptepunt. Zelfs als er nare dingen gebeurden in de privésfeer, lieten we dit seizoen zien dat we elkaar steunden als familie. Dat voelt goed."

Afgelopen weekend ging het echter mis. "Er staat nu eenmaal heel veel druk op het meestrijden om de landstitel. En ja, dat merkten we. We spelen thuis en Feyenoord is thuis gewoon heel erg sterk. En we hebben dit seizoen altijd geweldig gereageerd na een tegenslag", vervolgt Van Bronckhorst tegenover het Algemeen Dagblad. "Wat ik heb geleerd in al die jaren, is dat je niets anders moet doen dan wat je normaal ook doet. De druk is volgens mij tegen Heracles hetzelfde. We hebben zondag iedereen nodig: de spelers, de staf, maar zeker ook onze supporters. We zullen samen onze rug rechten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner