11.05.2017 11:01

Brands: "Niets om tevreden over te zijn"

Marcel Brands, technisch directeur van PSV, weet dat de Eindhovenaren aan het einde van het seizoen met lege handen staan, maar wil benadrukken dat er geen crisis is bij PSV.

"We hebben eerlijk geëvalueerd en blijven dat doen. Ja, we hebben gefaald in het bekertoernooi, zijn geen kampioen geworden en in Europa niet doorgekomen. Dan is er helemaal niets om tevreden over te zijn. Dat lijkt me heel duidelijk en ik ben daarvoor absoluut medeverantwoordelijk. Natuurlijk had ik dingen anders kunnen doen en misschien ook moeten doen. Maar dat blijft met de wijsheid van achteraf altijd makkelijk oordelen", aldus Brands.

"We hebben dit seizoen veel te veel gelijke spelen geboekt, maar er was geen crisis waarin we wekenlang achter elkaar niks wonnen", vervolgt de technisch directeur tegenover het Eindhovens Dagblad. "Misschien had ik na weer zo'n gelijkspel ook intern meer kunnen doen, maar het was steeds net niet in plaats van dat we in een stevige crisis belandden. Wel blijf ik erbij dat we na de winterstop beter gepresteerd hebben. Als we zondag kunnen winnen, pakken we in deze helft 42 punten en dat is kampioenswaardig. Voor de winterstop was dat zeker niet zo."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner