12.05.2017 14:20

"Heracles is zeker niet kansloos in De Kuip"

Samuel Armenteros is verbijsterd tijdens een duel van Heracles Almelo
Samuel Armenteros is verbijsterd tijdens een duel van Heracles Almelo

Heracles Almelo kan zondag op eigen kracht deelname aan de play-offs om Europees voetbal afdwingen. De huidige nummer negen van de eredivisie heeft daarvoor een punt nodig in de afsluitende competitiewedstrijd tegen Feyenoord in De Kuip.

Een remise zou echter kunnen betekenen dat de koploper uit Rotterdam alsnog de landstitel aan Ajax moet laten. Er staat dus veel spanning op het duel en trainer John Stegeman is zich daarvan terdege bewust. "Deze wedstrijd leeft enorm, daar moet je goed mee omgaan", liet hij vrijdag weten. "Het is een onderdeel van het profvoetballer zijn. Waar je ook komt, iedereen begint erover. We spelen tegen de nummer 1 en wedstrijden bij topclubs hebben voor ons dit seizoen niet al teveel resultaat opgeleverd. Al hebben we wel verdienstelijk met 1-1 gelijkgespeeld bij PSV. We zijn zondag zeker niet kansloos, maar we moeten wel van heel goeden huize komen om een resultaat te halen."

Heracles kan in De Kuip niet beschikken over Vincent Vermeij (knie) en Gor Agbaljan (achillespees). Robin Gosens (hamstring) is een twijfelgeval.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner