14.05.2017 16:43

Groningen wint en gaat voor Europese play-offs

FC Groningen heeft zondag geprofiteerd van de nederlagen van Heracles bij Feyenoord en Heerenveen tegen NEC. De Groningers wonnen zelf met 5-3 bij FC Twente en mogen daarom gaan deelnemen aan de play-offs om een ticket voor de Europa League.

Groningen moest hopen op misstappen van Heracles of sc Heerenveen om de competitie een vervolg te kunnen geven. Het goede nieuws kwam meteen al uit De Kuip, waarna de ploeg van Ernest Faber zelf ook binnen twee minuten op voorsprong kwam. Bryan Linssen schoot van dichtbij raak op aangeven van Glenn Bijl. Dylan George deed namens Twente kort erna wat terug (1-1), maar daarna nam Groningen het duel definitief in handen.

Dat dankte de ploeg aan Oussama Idrissi. In de 25e minuut krulde de aanvaller de bal knap in de verre hoek, vier minuten later pakte hij Mateusz Klich de bal af om doelman Nick Marsman opnieuw te passeren. Idrissi stond ook aan de basis van de vierde treffer kort voor rust. Uit zijn voorzet schoot Twente-verdediger Stefan Thesker de bal in eigen doel: 1-4.

Na de pauze leek Klich met een benutte strafschop de spanning enigszins terug te brengen, maar Alexander Sørloth kopte twee minuten later al weer raak: 2-5. Vijf minuten voor tijd maakte Enes Ünal er nog 3-5 van. Het was zijn achttiende treffer van het seizoen.