14.05.2017 16:49

Feyenoor vanaf de eerste speelronde kampioen

Van de eerste tot de laatste speelronde bovenaan staan in de eredivisie, dat lukte alleen Ajax ooit een keer. Feyenoord herhaalde die prestatie van de aartsrivaal uit Amsterdam door zich op de slotdag van de competitie met winst op Heracles Almelo (3-1) te verzekeren van de landstitel.

De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst nam op 7 augustus vorig jaar de koppositie in handen door de openingswedstrijd van het seizoen tegen FC Groningen met 5-0 te winnen en stond de eerste plaats daarna niet meer af. Ajax begon het seizoen 1997-1998 eveneens met een overwinning van 5-0, op Vitesse.

De ploeg van trainer Morten Olsen, met onder anderen Edwin van der Sar, de broers Frank en Ronald de Boer, Danny Blind, Jari Litmanen, Shota Arveladze en Michael Laudrup in de gelederen, hield de eerste plaats daarna tot en met 34e speelronde vast. Feyenoord leverde dit seizoen dezelfde prestatie. De Rotterdammers zijn van begin tot eind de beste en mogen zich voor het eerst sinds 1999 weer kampioen van Nederland noemen.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner