15.05.2017 15:17

Roda JC grijpt in: 3 spelers uit selectie gezet

Mitchel Paulissen, Christian Kum, Tom Van Hyfte en Ard van Peppen (v.l.n.r.) lopen terug naar de eigen helft na de treffer van Paulissen. (22-10-2016)
Mitchel Paulissen, Christian Kum, Tom Van Hyfte en Ard van Peppen (v.l.n.r.) lopen terug naar de eigen helft na de treffer van Paulissen. (22-10-2016)

Een rigoureuze beslissing van het bestuur van Roda JC zo vlak voor het begin van de play-offs. Na de 3-0 nederlaag tegen Vitesse is het aangewezen op de nacompetitie voor promotie/degradatie. Drie spelers zijn uit de selectie gezet.

Mitchel Paulissen kreeg in Arnhem een directe rode kaart, waarna de aanklager hem vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, wilde schorsen. Roda ging akkoord met die straf, waardoor Paulissen de eerste ronde van de play-offs en de eventuele eerste wedstrijd van de finaleronde niet mee kan spelen. De club doet bovendien nog een duit in het zakje door de aanvaller disciplinair te schorsen: Paulissen is teruggezet naar het tweede elftal.

De 24-jarige Paulissen is niet de enige wiens gezicht niet te zien zal zijn bij het eerste elftal. Simeon Raykov en Thanasis Papazoglou zijn voor de rest van het seizoen geen onderdeel meer van de selectie. De club gaat verder niet inhoudelijk in op de redenen hiervan. Beide spelers werden in de winterstop gehaald, nadat Aleksei Korotaev de club overnam. Trainer Yannis Anastasiou trekt zich niets aan van de eigenaar en verwijdert de nieuwelingen uit de selectie.

De rol van de Bulgaarse Raykov en Griekse Papazoglou was toch al minimaal in Kerkrade. Raykov mocht één keer in de basis beginnen, Papazoglou deed dat twee keer. Het gemis van Paulissen zal een stuk groter zijn. Hij maakte vier competitiedoelpunten en moet alleen Abdul Ajagun voor zich dulden als clubtopscorer (5 doelpunten).

Ook Simon Church speelt dit seizoen niet meer voor Roda JC. Hij heeft aangegeven fysiek en mentaal nog niet klaar te zijn voor de play-offs.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner