17.05.2017 21:20

Onana blijft bij Ajax: "Beste plek om te leren"

Met een contractverlenging bij Ajax verzekerde André Onana zich van speeltijd in de komende jaren. De Kameroense goalie speelde zichzelf in de kijker met zijn goede spel, maar hij kiest voor zekerheid in Amsterdam.

Onana moest er bij Ajax opeens staan, nadat Jasper Cillessen vertrok naar FC Barcelona en de gehaalde stand-in Tim Krul niet fit genoeg was voor speeltijd. De keeper presteerde boven verwachting, waardoor Krul uiteindelijk weer vertrok uit Amsterdam en Onana het seizoen afmaakte. Dit seizoen passeerde de Afrikaan het aantal wedstrijden dat hij voor Jong Ajax speelde, volgend seizoen kan hij zijn vijftigste duel in de Eredivisie keepen.

Dinsdag verlengde Onana zijn contract met drie jaar, tot medio 2021. "Ik heb besloten bij Ajax te blijven omdat het de beste plek is om te leren, beter te worden en te spelen", legt de keeper uit voor de camera van Ajax TV. Directeur en oud-keeper Edwin van der Sar is blij met het behouden van Onana. "André heeft Jasper Cillessen eigenlijk heel geruisloos vervangen. Het was een jongen die moeite had om zich aan te passen, maar zijn potentie zagen we allemaal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner