20.05.2017 20:22

Utrecht voor 2e jaar op rij naar finale play-offs

FC Utrecht heeft zaterdagavond op overtuigende wijze de finale van de Play-offs bereikt. Na de eerdere 1-3 winst bij sc Heerenveen werd in Nieuw Galgenwaard met 2-1 gewonnen. De Domstedelingen behalen zo voor het tweede seizoen op rij de finale.

Vorig seizoen moest Utrecht in de eerste ronde van de Play-offs afrekenen met PEC Zwolle. De ploeg van coach Erik ten Hag deed dat destijds op overtuigende wijze, namelijk 5-2. Sébastien Haller verzorgde destijds twee doelpunten. Terug naar het heden. De Franse spits die aan het einde van dit seizoen vertrekt naar Eintracht Frankfurt was zelf verantwoordelijk voor de derde Utrechtse goal afgelopen woensdag. Toen won Utrecht in de heenwedstrijd met 1-3 in het Abe Lenstra Stadion. De return leek een formaliteit te worden.

Ook in Utrecht speelde Heerenveen enorm zwak. Sam Larsson miste al vroeg een levensgrote mogelijkheid en zag zijn team daarna zwak verdedigen. Ramon Leeuwin tikte de bal in vrijstaande positie in het doel na een hoekschop van Yassin Ayoub: 1-0. Even later schoot Richairo Živković Utrecht op 2-0 na een slechte uittrap van doelman Erwin Mulder. Na rust werd het niet heel veel beter voor Heerenveen. Al raakte invaller Yuki Kobayashi nog wel de lat met een knal van grote afstand. Na een uur spelen werd het toch 2-1 door een benutte strafschop van Reza Ghoochannejhad. Verder kwamen de Friezen niet.

Utrecht is nu 8 wedstrijden op rij ongeslagen in eigen huis. Sinds januari werd er niet meer verloren in Nieuw Galgenwaard. Voor het tweede seizoen op rij wordt de finale bereikte van de Play-offs. De tegenstander lijkt AZ Alkmaar te worden. In het tweeluik begint alles weer opnieuw voor de nummer vier van de Eredivisie. Dat bleek vorig seizoen wel. Toen verloor de ploeg van Erik ten Hag namelijk in de finale van Heracles Almelo.

Door: Koen Larmit

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner