21.05.2017 12:06

Bosz wil samenwerking tussen Eredivisie-clubs

Om het algehele niveau van het Nederlandse betaald voetbal omhoog te krijgen, denkt Ajax-trainer Peter Bosz dat clubs er goed aan doen om meer met elkaar te communiceren en samen te werken. Ook op financieel gebied.

De eindverantwoordelijke van de Amsterdammers schoof aan bij het FOX Sports-programma De Tafel van Kees en uiteraard ging de discussie verder over kunstgras. Deze maand keerden aanvoerders van diverse Eredivisie-clubs zich tegen kunstgras. Ook Davy Klaassen, aanvoerder van Ajax, liet weten dat hij liever op natuurgras speelt. 

Het financiële aspect van kunstgras, clubs hebben minder kosten aan onderhoud, vindt Bosz geen goede reden. "Dat vind ik geen excuus. Je speelt Eredivisie, betaald voetbal. Als het een financiële reden heeft, bij veel clubs is dat zo, dan moet je niet in de Eredivisie voetballen", vindt de trainer die woensdag in de Europa League-finale staat met zijn club.

"Je moet het onderhouden en dat kost geld. Dus is het weer een financieel verhaal. Je kunt er afspraken over maken met elkaar, maar dat doen we veel te weinig in Nederland. In Engeland en Duitsland is er veel meer communicatie tussen de clubs. Er zijn twintig onderwerpen te verzinnen wat je met elkaar op kunt trekken om het algehele niveau omhoog te halen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner