25.05.2017 20:04

Sterke optredens beloond bij AZ en FC Utrecht

Al na twintig minuten komt sc Heerenveen op een 0-2 achterstand in de play-offs. FC Utrecht heerst in Friesland. (17-05-2017)

Met een groots machtsvertoon bereikten AZ en FC Utrecht de finales van de play-offs om Europees voetbal en dus wijzigen de trainers hun basisopstellingen niet. Dit betekent dat bij AZ de jonge Calvin Stengs weer een kans krijgt.

De 18-jarige aanvaller debuteerde vorige week tegen FC Groningen in de basisopstelling en betaalde het vertrouwen van trainer John van den Brom uit met een doelpunt. In het duel daarvoor had Stengs ook al gescoord, waardoor hij op twee goals in drie play-offwedstrijden staat. Alireza Jahanbaksh is nog steeds niet fit, waardoor Stengs mogelijk ook in het tweede duel met FC Utrecht kansen krijgt.

Bij de Domstedelingen ook geen wijzigingen dus. Dit betekent dat Sean Klaiber en Jeff Hardeveld op de backposities staan, de weer fitte Giovanni Troupée zit op de bank. Voorin krijgt Richairo Živković de voorkeur boven Gyrano Kerk, terwijl Nacer Barazite weer plaats moet nemen op de bank.

De wedstrijd is vanaf 20.45 LIVE te volgen!